Чому Варто відвідати Трускавець

Трускавець розміщений у мальовничій долині на північ від передгір’я Східних Карпат на висоті 350 м над рівнем моря. Курорт лежить на віддалі 100 кілометрів на південь від обласного центу Львова.

Залізниця з’єднує місто з найбільшими містами України, сусідніх країн та країн Балтії. Між Трускавцем і Львовом через міста Дрогобич та Стрий курсують електропоїзди і автобуси.

Місто Трускавець — затишна й екологічно чиста зона. Воно славиться мінеральними водами з 14 джерел («Нафтуся», «Юзя», «Марія», «Софія», «Броніслава» тощо), покладами «гірського воску» — озокериту (єдине родовище у світі розміщене на віддалі 4 км від курорту — у Бориславі); трускавецькою сіллю «Барбара», яку добувають з високомінералізованої ропи, що належить до конкурентів карловарської солі.

Територія міста Трускавець за генеральним планом — 2000 га, фактичне користування землею — 774 га. Площа міста 7,0 км².

Для Трускавця характерний теплий та помірно-вологий клімат. Середньорічна температура на курорті Трускавець становить близько +7.5 °C. За цими показниками він близький до російського кавказького курорту Кисловодську (+7,8 °C). Найспекотнішими у Трускавці вважаються липень і серпень, коли середньомісячна температура досягає +28 °C. Найхолодніший місяць у році — січень (-6 °C). Навесні у Трускавці порівняно тепло, незалежно від погоди температура цього сезону в середньому +14 °C. Осінь теж зазвичай тепла, середні температурні показники — 16 ° тепла.

Сума опадів, що випадають у Трускавці за рік, включаючи околиці, складають 763—827 мм, не набагато перевищуючи ці показники на знаменитих курортах Росії та Криму (П’ятигорськ — 584 мм, Кисловодськ — 672 мм, Ялта — 577 мм). А на таких курортах, як Гагра і Сочі, ці показники значно більші: відповідно 1343 та 1408 мм за рік. Найбільша кількість опадів у Трускавці випадає наприкінці весни і на початку літа, найменше — у зимовий період.

Для Трускавця характерна досить висока вологість повітря (у зимовий період — 78-79 %, влітку близько 80 %), знижений атмосферний тиск, його показники протягом року коливаються в межах близько 725—742 мм рт.ст.. Висока вологість повітря особливо помітна вранці та ввечері, вдень вона майже рівна оптимальній, завдяки цьому, незважаючи на досить високу температуру повітря, на початку дня та ввечері тут відносно прохолодно.

Найвологіші місяці у році — це серпень та жовтень, а найсухіші — квітень і травень. Число днів з туманністю зазвичай не перевищує 20-25 днів на рік. Десь стільки ж і з грозами. Хмарних днів у році в середньому 100, сонячних і ясних — близько 98. Максимальна хмарність у Трускавці спостерігається в листопаді, найменш хмарно — у липні та вересні.

blog-pop